E criză sau nu? Iată cât a a ajuns să coste un Lamborghini din aur scara 1:8

Autor: Oraan Mărculescu 13 dec. 2012 Știri auto
E criză sau nu? Iată cât a a ajuns să coste un Lamborghini din aur scara 1:8

Modelul Lamborghini Aventador, un supercar de top, având un stil extrem de agresiv, un V12 de 700 CP şi atingând ”suta” în doar 2,9 secunde, este cotat la circa 300.000 euro.

Anul trecut, însă, Robert Gulpen a realizat o machetă Aventador scara 1:8 de peste 10 ori mai scumpă, care era cotată la 3,5 milioane de euro datorită utilizării unor materiale extrem de costisitoare, precum fibra de carbon, aurul, platina şi circa 1.400 de diamante.

Pentru această machetă, Robert Gulpen a intrat chiar şi în Cartea Recordurilor, primind premiile pentru cea mai scumpă machetă, pentru cea mai sigură carcasă şi pentru cel mai luxos logo.

Acum, casa de licitaţii Sotheby’s a reevaluat această machetă şi avansează un nou preţ pentru cei interesaţi. Ţineţi-vă bine: macheta din aur şi diamante va avea un preţ de ponire la o licitaţie din New York de… 10,5 milioane de euro! Zece milioane şi jumătate de euro!

Bani pentru care îţi poţi umple garajul cu vreo 35 de Lamborghini Aventador REALE! Chiar şi unicatul Lamborghini Aventador J, prezentat la Salonul Auto Geneva 2012, a costat ”doar” două milioane de euro, iar o machetă 1:18 de Bugatti Veyron, realizată din aur, a ajuns la 2,5 milioane de euro.

Ştim că în lume există destui milionari excentrici, pentru care dorinţa de a epata e mai puternică decât realitatea crizei mondiale. Însă chiar suntem curioşi dacă această machetă îşi va găsi cumpărătorul. Iar dacă da, oare care va fi preţul maxim pentru care va fi adjudecată.

Voi ce credeţi:

MERITĂ SĂ DAI 10 MILIOANE DE EURO PE O MACHETĂ LAMBORGHINI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide