E oficial! Maşinile autonome au liber pe drumurile din California

Legea care permite maşinilor autonome să circule pe drumurile publice din statul California, Statele Unite ale Americii, a intrat ieri în vigoare, după ce a fost semnată de guvernatorul statului, Jerry Brown.

E oficial! Maşinile autonome au liber pe drumurile din California E oficial! Maşinile autonome au liber pe drumurile din California

Google a primit ieri o veste bună. Compania-gigant cu sediul în Mountain View, California, Statele Unite ale Americii, va putea să îşi testeze vehiculele autonome pe care le dezvoltă pe drumurile publice.

Legea, care a trecut de senatul statului californian în luna mai a acestui an, a fost semnată ieri de guvernatorul statului, Jerry Brown. Actul legislativ permite maşinilor capabile să conducă singure să circule pe drumurile publice de pe teritoriul statului american atât timp cât respectă regulile de siguranţă impuse de Poliţia Rutieră din California.

Ceremonia de semnare a legii s-a desfăşurat chiar la sediul Google, unde Sergey Brin, co-fondatorul companiei IT, a apărut purtând o pereche de ochelari-prototip Google Glass. Alături de Brin şi guvernatorul Brown a fost şi iniţiatorul legii, senatorul Alex Padilla.

Statul California se alătură astfel statului Nevada în ceea ce priveşte permisiunea maşinilor autonome de a circula pe drumurile publice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.