E oficial: Skoda Fabia facelift apare luna viitoare

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Update: Skoda a anunţat că noua Fabia facelift la apărea în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva. Noutăzile notabile cu care vine sunt motoarele pe benzină de 1,0 litri MPI de 60 CP şi 75CP, plus unitatea turbo de 1,0 litri cu 95 CP sau 110 CP.

Maşina este cel de-al treilea cel mai popular model Skoda după Octavia şi Rapid.

Detaliile despre noua Fabia sunt destul de puţine, dar marca cehă spune că maşina va avea noi faruri LED şi stopuri asemănătoare cu modele mai actuale, cum ar fi Karoq.

În ceea ce priveşte motoarele, nu ne aşteptăm la mari schimbări, deoarece Fabia probabil va fi dotat cu motoarele existente. Cu toate acestea bănuim că Skoda ar putea primi o nouă unitate pe benzină TSI de 1.5 litri a grupului Volkswagen, disponibilă deja pe Polo şi Ibiza.

Este important să menţionăm că, deşi modelele VW şi SEAT sunt produse complet pe platforma MQB, Skoda are o platformă mai veche – PQ26 cu hardware provenit din arhitecturile PQ25 şi MQB.

Speranţele pentru Fabia RS sunt destul de mici. De ce? Skoda crede că nu va exista suficientă cerere din partea clienţilor care să justifice efortul.

Cea mai puternică versiune pe care şi-o pot cumpăra clienţii este ediţia specială lansată recent (foto jos), dar cu doar 125 de cai putere produşi de un motor TSI de 1,4 litri. 

Sursă: Motor1.comComentarii
Inchide