E oficial. La ce interval de timp vor trece pe la ITP maşinile mai vechi de 12 ani

Începând cu 2018, maşinile mai vechi de 12 ani ...

E oficial. La ce interval de timp vor trece pe la ITP maşinile mai vechi de 12 ani E oficial. La ce interval de timp vor trece pe la ITP maşinile mai vechi de 12 ani

Începând cu 2018, maşinile mai vechi de 12 ani vor trebui să facă ITP-ul anual, a declarat pentru 0-100.ro George Adrian Dinca, directorul RAR. Scopul acestor modificări ar fi creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii parcului national de automobile.

Acesta a declarat că instituţia pe care o conduce vizează creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani. Asta după ce eliminarea timbrului de mediu a făcut ca piaţa auto să crească din punct de vedere al numărului de autovehicule uzate. 

Datele RAR arată că prin comparaţie cu media lunară a anului 2016, când la reprezentanţele instituţiei se prezentau 34.000 de vehicule, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat o creştere cu aprox.12% a numărului de vehicule (38.000 unităţi), creştere care s-a accentuat în lunile februarie şi martie, ajungând la aproximativ 58% (54.000) şi, respectiv, la aproximativ 80% (61.000), scria Capital în urmă cu câteva luni.

Conform directorului RAR, exista o directiva europeana care permite instituţiei ca din 2018 să se introducă o frecvenţă mai mare la ITP dacă maşinile au peste 160.000 de km.

Eliminarea timbrului de mediu i-a făcut pe reprezentantii RAR să constate ca parcul auto absoarbe tot mai multe maşini vechi din alte ţări. 

Sursă: 0-100.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.