E REAL: Oprescu dă în judecată hingherii de maşini

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se pare că este hotărât să ia taurul de coarne şi declară război firmelor care ridică maşinile parcate neregulamentar din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6. Şi nu e o poantă de 1 aprilie!

E REAL: Oprescu dă în judecată hingherii de maşini E REAL: Oprescu dă în judecată hingherii de maşini

De 1 aprilie, ProMotor a lansat "bomba" că Primarul Capitalei a luat în colimator firmele care ridică maşinile parcate neregulamentar. Ceea ce atunci era doar o poantă iată că s-a transformat în realitate la doar câteva luni disntaţă.

Prin urmare, edilul capitalei a anunţat că va ataca în instanţă hotărârile consiliilor locale din cele cinci sectoare ale Capitalei prin care acestea şi-au înfiinţat firme de ridicat maşini. "Am pregătit documentaţia necesară pentru a ataca în instanţă toate hotărârile consiliilor locale prin care se ridică maşinile cetăţenilor parcate neregulamentar". Primarul general a explicat că "hingherii de maşini" îşi desfăşoară ilegal activitatea din cauză că marile bulevarde sunt în administrarea municipalităţii, şi nu a primăriilor de sector.

Dar, nu vă bucuraţi prea tare, deoare Primarul General doreşte să înfiinţeze o firmă de ridicat maşini care să aparţină Primăriei Capitalei, întrega "afacere" să fie gestionată de Administraţia Străzilor, iar serviciile de ridicare să fie asigurate de societatea Ciclop, aflată în subordinea municipalităţii. Pe lângă maşinile parcate neregulamentar, Oprescu vrea să ridice şi maşinile abandonate, lucru care nu ar fi rău, astfel că s-ar elibera mai multe locuri de parcare (am ajunge de la un loc de parcare pentru 11 maşini la unul pentru pentru nouă - ceea ce este o evoluţie, totuşi...).

Oprescu a iniţiat deja un proiect de hotărâre prin care municipalitatea să treacă la ridicarea maşinilor. Suma de plată pentru recuperarea maşinilor ridicate ar fi de aproximativ 700 de lei, avantaj client 100 de lei faţă de unele sectoare unde suma este de aproximativ 800 de lei. Singurii păgubiţi ar fi cei din sectorul 4, care nu plătesc nimic în momentul de faţă dacă îşi recuperează maşina în 24 de ore.

Mai multe informaţii depre lupta lui Oprescu cu primarii de sector pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.