Eagle Low Drag GT e glonţul care aduce trecutul în modernitate

Autor: Iulian Dnistran 29 nov. 2013 Știri auto

Eagle Low Drag GT e un nou model scos la lumină de britanicii de la Eagle, aceiaşi care au adus pe lume, în urmă cu câţiva ani, superbul Speedster.

La fel ca în cazul lui Speedster, noul (sau e vechiul?) Low Drag GT are la bază un Jaguar E-Type care a fost lucrat de mâinile iscusite ale celor de la Eagle pentru ca rezultatul să fie perfect. Mai exact, un Jaguar E-Type Low Drag Coupe – adică o ediţie limitată a coupe-ului englez – a fost alungit pentru a oferi mai mult spaţiu pentru picioare celor din interior şi a primit un rezervor de combustibil mai mare decât cel original. Mai mult, a fost montat un sistem de aer condiţionat, aşa că declaraţia celor de la Eagle – că E-Type Low Drag GT este GT-ul suprem – începe să aibă sens.

Sub capotă a rămas acelaşi propulsor de 4,7 litri cu şase cilindri în linie care poate interpreta fără efort simfonii dintre cele mai plăcute urechilor, doar că a fost lucrat de ce la Eagle pentru a oferi şi mai multă putere ca înainte.

Este o maşină superbă, cu o istorie bogată în lumea sporturilor cu motor, adaptată pentru uzul zilnic din secolul al XXI-lea. Ce altceva ai putea să mai vrei? De fapt, s-ar putea să vrei nişte bani, fiindcă această maşinărie paleomodernă construită manuală costă de la 777.000 de euro în sus. Cât costa varianta aia simplă la 6/49?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide