Eagle Premier, maşina cu tehnologie prea avansată pentru a-şi găsi clienţi în anii '80 - GALERIE FOTO-VIDEO

Eagle Premier este un sedan de lux, care a fost dezvoltat în perioada anilor 1980 de American Motors Corporation ...

Eagle Premier, maşina cu tehnologie prea avansată pentru a-şi găsi clienţi în anii '80 - GALERIE FOTO-VIDEO Eagle Premier, maşina cu tehnologie prea avansată pentru a-şi găsi clienţi în anii '80 - GALERIE FOTO-VIDEO

 


Eagle Premier este un sedan de lux, care a fost dezvoltat în perioada anilor 1980 de American Motors Corporation (AMC) prin intermediul parteneriatului cu Renault. Deşi numele nu sună prea francez, Eagle Premier a fost în mare măsură o creaţie a companiei Renault, americanii lucrând doar la partea de inginerie pentru a face din acest sedan un rival acceptabil pentru Chevrolet Celebrity şi Ford Taurus. 

După ceva timp însă, în 1987, Chrysler Corporation a cumparat drepturile de la Renault şi a început să vândă maşina sub noua marca Eagle. Variantele acestui model s-au fabricat în intervalul septembrie 1987 până în decembrie 1991. Între 1990-1992 a mai existat şi o variantă redesenata care a fost comercializată ca Dodge Monaco. 

După cum se spune şi în acest clip, Eagle Premier a fost o maşină care ar fi putut fi un real succes dacă ar fi beneficiat de mai multă publictate. Deşi nu arăta extrem de spectaculos, era plină de idei interesante de inginerie. Motorul montat longitudinal şi tracţiunea pe faţă au fost ceva de la care probabil s-au inspirat pe cei de la Audi în anii '80. De asemenea, alte inovaţii ce ţiuneau de partea de inginerie au fost dezvoltate pe sedanul Chrysler LH, produs în anii '90, conform Carscoops.com.

Cu toate acestea, maşina nu a fost suficiet de bine promovată aşa că în 1992 a murit o moarte liniştită, compania producătoare renunţand la producerea acestui model. De atunci Renault nu s-a mai întors în Statele Unite, iar eşecul lui Eagle Premier fiind un exemplu care demonstrează rivalitatea dinte americani şi francezi. 

GALERIE FOTO


 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.