Eco-maratonul Shell 2008 din America

În cadrul evenimentului Eco-maraton Shell 2008 ce a avut loc în America, o echipă de studenţi a reuşit să stabilească un nou record prin parcurgerea a peste 1.200 km cu doar un litru de benzină.

Eco-maratonul Shell 2008 din America a adunat la start, elevi şi studenţi din 32 de licee şi universităţi, provenind din Canada, SUA şi Mexic, care au trebuit să parcurgă, cu doar un galon de benzină, o distanţă de 35 de mile, standarde impuse de Cafe 2020.

Un grup de elevi de la liceul Mater Dai reuşeşte acest lucru, prin stabilirea unui nou record, parcurgând 2.843 de mile cu doar un galon de benzină (1.208 km/l), cu 81 de ori mai mult decât standardele Cafe 2020. Aceştia au folosit un automobil echipat cu un motor prin combustie prototip, model din a şasea generaţie a liceului.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.