Ecologiştii cer Uniunii Europene să nu mai trimită maşini diesel în Estul Europei

Grupurile ecologiste au cerut instituţiilor Uniunii Europene

Ecologiştii cer Uniunii Europene să nu mai trimită maşini diesel în Estul Europei Ecologiştii cer Uniunii Europene să nu mai trimită maşini diesel în Estul Europei

Grupurile ecologiste au cerut instituţiilor Uniunii Europene şi statelor ei membre să ia măsuri mai ferme împotriva folosirii maşinilor diesel, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale poluării atmosferice, scrie Agerpres.

Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică invocă nişte studii recente care spun că pe şoselele din Europa circulă în prezent peste 43 de milioane de maşini şi alte vehicule diesel foarte poluante, în timp ce costurile sanitare generate în UE de afecţiunile provocate de emisii se ridică la aproximativ 62 de miliarde de euro anual.

Documentul face referire şi la scandalul ''Dieselgate'', declanşat după ce s-a aflat că societatea germană Volkswagen a măsluit rezultatele testelor pentru emisiile de noxe prin modificarea unor programe informatice.

Ecologiştii insistă ca Europa să nu se debaraseze de vehiculele ale căror emisii poluante au fost astfel trucate exportându-le în ţările din Est, dacă emisiile de noxe pentru acele vehicule nu au fost mai întâi aduse la nivelul normal. 

Sursă: Agerpres

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.