Ediţia aniversară Vanquish Works vine cu bucăţele de istorie la pachet

Aston Martin marchează împlinirea a 60 de ani de existenţă a sediului istoric din Newport Pagnell cu un exemplar Vanquish ornat cu bucăţele de istorie.

Ediţia aniversară Vanquish Works vine cu bucăţele de istorie la pachet Ediţia aniversară Vanquish Works vine cu bucăţele de istorie la pachet

Nu doar că Aston Martin încă produce maşini frumoase (chiar dacă un pic învechite, deja), însă se pricepe de minune şi atunci când vine vorba de aniversări. Probabil că îţi mai aminteşti de aniversarea a 100 de ani a numelui Aston Martin, sărbătorit prin modele aniversare şi prin minunatul concept CC100

Modelele aniversare de 100 de ani - vor arăta bine şi peste alţi 100

Acum, Aston Martin sărbătoreşte 60 de ani de la înfiinţarea Aston Martin Works, fabrica din Newport Pagnell care a devenit sediul central Aston Martin şi de pe porţile căreia au ieşit modele celebre precum DB4, DB5, DB6 sau Lagonda etc. Aşa că o ediţie specială era imperios necesară aici.

În cazul în care ai îndrăznit să uiţi de CC100, îl punem şi aici

Vanquish-ul din imagine este unul dintre cele şase produse ale acestui eveniment. V12-ul de 6,0 litri produce 575 de cai-putere şi 630 de Newtoni-metru şi, ajutat de cutia automată cu opt trepte, propulsează maşina de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde şi până la o viteză maximă de 321 km/h. Aici nimic nu s-a schimbat, practic.

Şi, fiind vorba despre Aston, nu totul se rezumă la performanţe. De fapt, această ediţie aniversară are câteva ornamente a căror încărcătură istorică valorează mai mult decât orice cifră de performanţă. Bine, poate că am exagerat un pic aici, dar fii atent la asta:

„Fiecare controller circular a fost creat dintr-un metal care, anterior, a luat forma pistoanelor din motoarele Aston Martin din trecut”.

Cu alte cuvinte, Aston a folosit acelaşi aliaj care a intrat în compoziţia pistoanelor ce animau motoarele costruite în uzina Newport Pagnell. Şi au folosit inscripţii care marchează anumite perioade, ca să-ţi dai seama de la ce maşină provine - 1955-1965: DB2/4 Mk II limuzină / 1965-1975: DB5 / 1975-1985: V8 Coupé / 1985-1995: V8 Vantage X-pack / 1995-2005: V8 Vantage supraalimentat / 2005-2015: Vanquish.

Aston Martin, eşti un adevărat gentleman. Jos pălăria!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.