Efectele creşterii preţului la carburanţi

Impactul negativ al creşterii preţului la carburanţi se reflectă absolut peste tot. Drept dovadă stă scumpirea modelelor hibride second hand din America.

Efectele creşterii preţului la carburanţi Efectele creşterii preţului la carburanţi

Dacă la noi creşterea preţului la carburant s-a reflectat şi se reflectă în scumpiri pe toate fronturile, toate fiind legate de transport, în America, unul din efecte este scumpirea maşinilor mici şi hibridelor second hand.

Conform celor de la GasBuddy.com, preţul mediu al unui galon de benzină a ajuns la 3,53 dolari, ceea ce înseamnă o creştere cu aproximativ 40 de cenţi. Drept consecinţă, preţul maşiniilor second hand cu cilindree mică sau a hibridelor a crescut cu 3,7%, conform National Automobile Dealers Association (NADA).

"Din cauza vărfului la preţul carburanţilor, valoarea maşiniilor compacte şi medii second hand dar şi a hibridelor la mâna a doua au crescut dramatic în comparaţie cu sumele de bani cerute pentru celelalte clase de maşini" a declarat Jonathan Banks, analist NADA. Mai mult decât atât, datorită dezastrului din Japonia şi a perturbării activităţiilor de producţie a constructorilor de maşini, Banks se aşteaptă ca preţurile să crească şi mai mult.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.