Electro-Mobility 2019: Studenţii români contribuie la dezvoltarea conducerii autonome

Autor: ProMotor 13 mai 2019 Știri auto
Electro-Mobility 2019: Studenţii români contribuie la dezvoltarea conducerii autonome

78 de studenţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Iaşi şi Suceava au luat parte la una dintre cele trei componente ale competiţiei Electro-Mobility: Embedded, Hardware sau Software, organizată de Continental Iaşi.

Aflată la cea de-a 13-a ediţie, competiţia studenţească Electro-Mobility Embedded a avut ca principală temă şi anul acesta conducerea autonomă. Viziunea pe 5 ani a competiţiei este clădită în jurul conducerii autonome şi a nivelurilor de automatizare definite de industrie, unde nivelul 0 reprezintă absenţa oricărui sistem de asistare la condus, iar nivelul 5 reprezintă automatizarea maximă, unde nu mai este necesară existenţa unui subiect uman pentru a monitoriza sau controla deplasarea vehiculului.

În paralel s-au desfăşurat alte două competiţii: Electro-Mobility Software, în care un grup de studenţi a avut sarcini de programare şi Electro-Mobility Hardware în care studenţi ieşeni au fost provocaţi să construiască pe loc un circuit electric.

Câştigătorii Electro-Mobility Embedded din acest an au fost: HBFS Robotics Team formată din Diana Biacu, Cristian Dobre, Mihai Crăciunescu, Maria Cîrciumaru de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti (locul 1), PICO Team formată din Marius Bolota, Adrian Chelaru, Ionuţ Mertic, Cristian Vlad Parfeni de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată din Iaşi (locul 2 şi Premiul special pentru design software) şi Fast Snail formată din Emanuel Guraliuc, Cristi Miron, Cristian Andrei Murariu de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Suceava. Premiul special pentru design hardware a mers la echipa MEFA ROBOTICS formată din Catrina Bodean, Andrei Marian Curea, Radu Şerban Dinca, Marian Stoica de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Bucureşti.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide