Elon Musk, pe marginea prăpastiei. Soarta miliardarului sud-african va fi decisă în iunie

Elon Musk, pe marginea prăpastiei. Soarta miliardarului sud-african va fi decisă în iunie

Autor: Visan Marian acum 2 ani Știri

La începutul lunii aprilie, fondatorul şi CEO-ul Tesla, Elon Musk, a glumit cu privire la falimentul companiei, însă acest rezultat nu mai pare atât de incredibil. Există un „risc valid” ca Tesla să nu aibă suficienţi bani pentru a termina anul calendaristic, potrivit Fortune.

Compania cheltuie peste 6.500 de dolari în fiecare minut, iar balanţa de cash a fost negativă în ultimele cinci trimestre, potrivit Bloomberg. De asemenea, Tesla i-a triplat numărul de angajaţi din 2014 până în 2017, iar profitul per angajat este mai scăzut decât la alţi jucători din industria auto.

Tesla nu este pentru prima dată pe marginea prăpastiei. De când a fost fondată în 2003, compania a avut o abordare creativă cu privire la finanţate.

Musk a contribuit personal cu milioane de dolari la bunăstarea companiei, şi a reuşit să iasă din situaţii complicate. Spre exemplu, în 2008, Musk a reuşit să adune 40 de milioane de dolari chiar înainte de ajunul Crăciunului, cu câteva ore înainte ca Tesla să rămână fără bani.

Citeşte articolul complet în Ziarul FinanciarComentarii
Inchide