Elon Musk, pe marginea prăpastiei. Soarta miliardarului sud-african va fi decisă în iunie

Musk a contribuit personal cu milioane de dolari ...

Elon Musk, pe marginea prăpastiei. Soarta miliardarului sud-african va fi decisă în iunie Elon Musk, pe marginea prăpastiei. Soarta miliardarului sud-african va fi decisă în iunie

La începutul lunii aprilie, fondatorul şi CEO-ul Tesla, Elon Musk, a glumit cu privire la falimentul companiei, însă acest rezultat nu mai pare atât de incredibil. Există un „risc valid” ca Tesla să nu aibă suficienţi bani pentru a termina anul calendaristic, potrivit Fortune.

Compania cheltuie peste 6.500 de dolari în fiecare minut, iar balanţa de cash a fost negativă în ultimele cinci trimestre, potrivit Bloomberg. De asemenea, Tesla i-a triplat numărul de angajaţi din 2014 până în 2017, iar profitul per angajat este mai scăzut decât la alţi jucători din industria auto.

Tesla nu este pentru prima dată pe marginea prăpastiei. De când a fost fondată în 2003, compania a avut o abordare creativă cu privire la finanţate.

Musk a contribuit personal cu milioane de dolari la bunăstarea companiei, şi a reuşit să iasă din situaţii complicate. Spre exemplu, în 2008, Musk a reuşit să adune 40 de milioane de dolari chiar înainte de ajunul Crăciunului, cu câteva ore înainte ca Tesla să rămână fără bani.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.