Eltcit e creaţia primului român care a omologat o electrică la noi (VIDEO)

Eltcit e creaţia primului român care a omologat o electrică la noi (VIDEO)

Autor: Alexandru Banu acum 3 ani Știri

Inginerul Nicolae Daniel Marinescu a fost primul român care a omologat o maşină electrică. Este vorba de un Oltcit cu un motor electric şi şase baterii montate pe maşină. 

Înainte să se apuce de treabă a mers la RAR şi a cerut îndrumare de la specialişti pentru a afla ce legi şi norme tehnice trebuie să respecte, iar următorul pas a fost să cumpere un motor electric de la REMAT care fusese folosit pe un stivuitor, scrie Adevărul.

Maşina electrică a fost botezată Eltcit de la Electric Oltcit, Electric Citroen sau chiar Electric for city. Are o autonomie de 40 de kilometri, iar viteza maximă pe care o atinge este de 75 de kilometri pe oră.

Proprietarul ei aproximează că are un consum de 10 lei la 100 km. Încărcarea bateriilor durează aproximativ 7-8 ore şi se poate face la orice priză normală. În plus, maşina are la bord un indicator de încărcare a bateriei şi un jurnalier care este readus la zero la fiecare încărcare, iar şoferul ştie că după aproximativ 35 de kilometri parcurşi trebuie să găsească o priză la care să încarce bateriile. 

VIDEOComentarii
Inchide