Era nevoie de testul ăsta ca să aflăm dacă 20 de cai contează (video)

Autor: Alexandru Banu 20 mart. 2018 Știri auto
Era nevoie de testul ăsta ca să aflăm dacă 20 de cai contează (video)

Cum spunea singurul Mihail Eminovici care contează în istorie, “toate-s vechi şi nouă toate”. Aşa par pe foaie şi BMW-urile M550d ultimele două generaţii. Ambele cu tracţiune integrală xDrive, desigur. Nici puterile nu sunt mult diferite. 400 de cai Vs. 380 de cai putere şi o diferenţă similară de unităţi între Nm (760 Vs. 740). Cei 20 de cai în plus par să vină din turbina în plus, diferenţa de la 3 la 4 turbine între cele două generaţii. Baza e aceeaşi, adică motorul suprapotent de 6 cilindri în linie şi 3 litri capacitate. Deci toate-s vechi şi aproape noi, toate.

Acum, întrebarea e dacă diferenţa de putere şi de cuplu justifică un buyback de la generaţia trecută la asta actuală. Ca să vedem diferenţa reală de acceleraţie – pentru că asta contează când îţi iei un asemenea motor-, cei de la AutoTopNL au făcut un test de viteză cu ambele generaţii, în condiţii perfect egale. Accelerările au fost făcute în cazul ambelor modele cu funcţia launch control, atunci când maşina trimite cea mai multă putere şi cel mai mare cuplu pe puntea spate ( pentru că vorbim de xDrive).

Pe vitezometre vedem o diferenţă care variază întruna, însă media de km/h în favoarea noului M550d xDrive e de 18. BMW-ul M550d vechi atinge suta la oră în 4.7 secunde. Modelul nou e cu 0.3 secunde mai rapid, diferenţă atât de mică sesizabilă şi pe vitezometrele celor două maşini în timpul accelerărilor. Şi M5-ul diesel vechi, şi cel nou au praguri de viteză maximă la 250 km/h. Ambele se duc însă spre 260 km/h.

Cel mai puternic Seria 5 rămâne însă M5-ul pe benzină, primul din istorie cu tracţiune integrală. Costă 140.000 de euro şi atinge suta la oră în 3.4 secunde. E cu jumătate de secundă mai rapid decât modelul anterior şi cu o secundă mai rapid decât diesel-ul. Motorul e tot un V8 de 4.4 litri, 600CP, iar cutia de viteze e cu 8 trepte în loc de 7 şi cu convertor de cuplu în loc de dubluambreiaj. Acestea fiind spuse despre maşina asta extraordinară, vă lăsăm cu inimitabilul sunet BMW al celor 6 cilindri în linie.

M550d nou Vs. M550d vechi (video)

Autor Alexandru 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide