Eric Pasquez, Renault: Dacia Lodgy este trecerea firească la nivelul următor de design

Răzvan Mureşan (Business Magazin) a fost prezent la lansarea internaţională a modelului de curse Dacia Lodgy Glace, de la Paris şi ne împărtăşeşte primele impresii de la faţa locului.

Eric Pasquez, Renault: Dacia Lodgy este trecerea firească la nivelul următor de design Eric Pasquez, Renault: Dacia Lodgy este trecerea firească la nivelul următor de design

"Dacă vă uitaţi la Logan, apoi la Sandero şi Duster, iar acum la Dacia Lodgy, veţi vedea că unele trăsături se păstrează, însă trecerea la nivelul următor de design este firească şi menţine direcţia pe care Dacia a impus-o de-a lungul timpului", a declarat, marţi, la Paris, Eric Pasquez, director gamă entry în cadrul Renault.

Întrebat câte locuri va avea noul monovolum, Pasquez a dorit "să păstreze suspansul pentru Salonul Auto Geneva 2012", însă a făcut referire la mesajul transmis chiar de numele noului proiect pe care mizează francezii: Lodgy - "ideea de Lodge sugerează apropierea de o maşină de familie (locuinţă, culcuş, căscioară - n.r.)".Cel mai probabil, Lodgy va fi comercializat în două versiuni, cu cinci şi, respectiv, şapte locuri.

Structura Daciei Lodgy Glace aminteşte de şasiul, dimensiunile şi elementele tehnice ale modelului de serie Duster, în timp ce la nivel de design faţa lui Lodgy ne trimite către o îmbunătăţire estetică faţă de sora mai mică Sandero. Aspectul exterior al spatelui este, însă, cel care a stârnit reacţii printre jurnaliştii prezenţi luni seară la Paris, la atelierele companiei Renault, dat fiind că asemănarea cu modelul anterior Renault Megane 2 este semnificativă.

Oficialii Dacia-Renault nu au dorit să comenteze informaţii legate de motorizări şi dotări, însă au menţionat că elementele de arhitectură vor fi comune cu cele ale modelului Duster, "modificate şi îmbunătăţite".

Modelul de curse Dacia Lodgy, dotat cu un motor care dezvoltă 355 CP, va debuta în faţa a 50.000 de fani, cu prilejul primei etape a competiţiei Trophee Andros, care va avea loc în prima săptămână a lunii decembrie la Val Thorens, în Franţa. Dacia va prezenta ulterior monovolumul de serie Dacia Lodgy în primăvara lui 2012, la salonul auto elveţian.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.