Este oficial – Renault Zoe de la 20.700 de euro

Autor: Andrei Nan 07 mart. 2012 Știri auto

Cu o lungime de 4.084 metri, o lăţime de 1.730 metri şi o înălţime de 1.568 metri, Renault Zoe este propulsată de un motor electric de 88 CP şi un cuplu motor de 220 Nm, atingând o viteză maximă de 135 km. Maşina are o autonomie de 210 km, dar producătorul francez declară că în perioada iernii autonomia este cuprinsă între 100 şi 150 de km, depinzând în mod direct de temperatura de afară. Un aspect foarte important la o maşină pur electrică este timpul de încărcare a bateriilor. Constructorul spune că la o priză normală, timpul necesat unei încărcări complete a bateriilor este cuprins într-un interval de la 30 de minute până la nouă ore.

Renault Zoe este echipat cu un sistem denumit foarte sugestiv, Range Optimizer, rolul acestuia fiind de a îmbunătăţii autonomia maşinii. Practic, Sistemul este compus din trei elemente:

  • Recuperarea energiei la frânare
  • Pompă de căldură
  • Cauciuri Michelin special construite pentru maşinile electrice

Din punct de vedere al nivelelor de echipare, Renaul Zoe va fi disponibilă în trei nivele de echipare. Echiparea de bază „Life” va oferi clienţilor dotări precum climatizare, navigaţie cu sistem de managament electric, pachetul MyZE, pachet care oferă posibilitatea conectării smartphone-urilor, ECO-Mode şi Voice ZE, şoferul având la dispoziţie trei sunete de avertizare a pietonilor.

Nivelul intermediar „Zen” mai oferă pe lângă dotările nivelului „Life” următoarele: instalaţie care elibereaza în habitaclu ioni activi, senzori pentru calitatea aerului în habitaclu cu sistem de recilculare a aerului în cazul unei mediu exterior foarte poluat, scaune îmbratate într-un material confecţionat din Teflon, acesta fiind impemeabil, sisteme de sunet HiFi 3D marca Arkamis şi jante din aliaj de 16 inch. Nivelul superior „Intens” mai oferă pe lângă dotările echipării „Zen” cameră de vedere pentru mersul înapoi.

Comenzile pentru Renault Zoe sunt deja „deschise”, asta dacă doreşti să fi printre primii posesori ai maşinii în toamna anului viitor. Preţul de bază pentru această maşină este de 20.700 de euro. În Europa există o reducere guvernamentală de 5.000 de euro, ceea ce înseamnă că preţul maşinii este de 15.700 euro. În această sumă nu este inclus şi abonamentul pentru baterii. Versiunile superioare sunt anunţate la un preţ de 22.500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide