Esteban Ocon va fi noul pilot Renault F1 Team

Autor: Marius Vişan acum 7 luni Știri

Echipa Renault F1 confirmă faptul că Esteban Ocon va fi noul pilot Renault F1 Team începând cu sezonul 2020 şi va face echipă cu Daniel Ricciardo. Acest duo franco-australian va avea sarcina de a continua progresele echipei în cel de-al cincilea sezon al său în Formula 1.

Esteban, în vârstă de 22 de ani, din Normandia, Franţa, se va alătura echipei Renault F1 pentru un contract pe mai mulţi ani. Francezul este bine cunoscut de Renault şi de echipele de la Enstone, fiind pilot de rezervă pentru echipă în 2016 şi, de asemenea, membru al programului Lotus junior.

Francezul şi-a făcut debutul în Formula 1 la jumătatea anului 2016 cu Manor Racing, înainte de a concura pentru Sahara Force India F1 Team în 2017. În primul său sezon complet în acest sport, a obţinut 87 de puncte şi locul 8  în campionatul de piloţi. În 2018, Esteban a adăugat încă 49 de puncte carierei sale în F1 înainte de a se alătura echipei Mercedes AMG Petronas F1 ca pilot de rezervă pentru sezonul 2019.

CV-ul lui Esteban în formula de juniori este la fel de interesant, listând titlul în seria GP3 din 2015 şi titlul obţinut în campionatul european FIA Formula 3 din 2014, plus numeroase victorii în Formula Renault.

 Comentarii
Inchide