Eşti în lipsă de hobbyuri? Îţi recomandăm Wing Cars, dacă dispui de banii necesari…

Autor: Andrei Ştirbu 06 mai 2015 Știri auto
Eşti în lipsă de hobbyuri? Îţi recomandăm Wing Cars, dacă dispui de banii necesari…

Ceea ce vei vedea mai jos este înregistrare din Slot Car Racing European Championship, adică nivelul maxim de performanţă la care ajung maşinuţele pe circuit electric. Sari la 0:50 dacă vrei să le vezi în acţiune – unde „vezi” este oarecum relativ.

Sunt fulgerător de rapide şi, după cum am aflat de la un împătimit al maşinuţelor pe circuit electric, teribil de scumpe. 

„Wing cars sunt echivalentul F1 al curselor slot cars, sunt cele mai rapide, mai extreme şi mai scumpe. […] Forţa de apăsare, combinată cu masa maşinilor (60-70 de grame) le face capabile să meargă şi pe tavan, dacă poţi să atingi în timp util viteza optimă pentru asta.”

„Motoarele folosită în această clasă consumă cam 40 de amperi la start şi aproape 20 de amperi în timpul cursei. Sunt scumpe (între 400 şi 500 de dolari) şi foarte high tech. Multe curse de wing cars necesită înlocuirea motorului, solicitarea fiind atât de mare în timpul cursei încât rareori se întâmplă ca un motor să dea randament maxim o cursă întreagă.”

„Aripile acestor maşinuţe sunt elemente aerodinamice mobile, care se mişcă în timpul unui tur pentru a varia forţa de apăsare, şi trebuie să fie setate la fel de precis ca cele ale unui avion de vânătoare.”

„Năvala de adrenalină căruia i se supune cineva care concurează în această clasă trebuie să fie experimentată pe propria piele pentru a fi credibilă.”

În cazul în care simţi nevoia să investeşti într-un hobby, poţi intra pe slotblog.net, un portal obsur către universul maşinuţelor de performanţă.

via Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide