Euro N-CAP: succes în linie pentru VAG

Audi A4, Skoda Superb şi Seat Ibiza au fost recent testate de Euro N-CAP, cu rezultate excelente: toate maşinile au primit maximul de cinci stele.

Euro N-CAP: succes în linie pentru VAG Euro N-CAP: succes în linie pentru VAG
Seat Ibiza - 5 stele Euro N-CAPCel mai mic model, Seat Ibiza, s-a comportat excelent în ce priveşte protecţia pasagerilor adulţi, fapt care i-a adus cinci stele. Maşina s-a comportat foarte bine în timpul impactului frontal şi al celui lateral, protejând foarte bine zonele vitale ale pasagerilor. Protecţia copiilor a fost creditată cu patru stele din cinci (foarte bine), iar protecţia pietonilor cu doar trei stele - din cauza riscului mare de rănire la cap.

Skoda Superb - protecţie foarte bunăModelul ceh Skoda Octavia nu a provocat surprize neplăcute, comportându-se excelent, mai ales în ce priveşte protecţia copiilor. Spaţiul interior mare şi materialele habitaclului îi conferă noului Superb un grad foarte ridicat de siguranţă, maşina primind 5 stele pentru protecţia adulţilor şi 4 stele pentru cea a copiilor. Mai puţin protejaţi sunt pietonii, domeniu în care Skoda Superb primeşte doar două stele, în principal datorită părţii din faţă a capotei, cu risc destul de mare de rănire în cazul unui impact cu pietonii.

Audi A4 - foarte bun pentru pasageriBerlina medie premium Audi A4 s-a comportat foarte bine, la fel ca modelul ceh, fiind creditat cu 5 stele pentru protecţia adulţilor şi 4 stele pentru protecţia copiilor. În ce priveşte impactul cu pietonii, criticile sunt aceleaşi ca la Skoda Superb şi privesc partea frontală a capotei, cu risc mare de rănire a pietonilor.

Euro N-CAP a mai testat un model al concernului VAG, vanul VW T5 Caravelle, care a primit 4 stele la protecţia pasagerilor, un rezultat mai mult decât onorabil pentru o asemenea maşină. Mult mai bune au fost rezultatele în ce priveşte protecţia copiilor (4 stele), în timp ce impactul cu pietonii poate fi foarte periculos - T5 Caravelle a primit doar o stea, la limită.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.