Euroins nu mai poate încheia poliţe de asigurare RCA

Euroins nu mai poate încheia poliţe de asigurare RCA

Autor: Iulian Dnistran acum 7 ani Știri

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a interzis companiei Euroins să încheie asigurări de tip RCA.

„Interzicerea practicării de către societate a asigurării RCA este în vigoare până la implementarea de către compania Euroins a unui set de măsuri stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Măsurile se referă, printre altele, la revizuirea de către Euroins a instrucţiunilor, procedurilor sau normelor de constatare şi lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună, informarea sau notificarea asiguraţilor cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire”, se arată într-un comunicat al autorităţii.

Autoritatea obligă Euroins ca, în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancţionare, să comunice intermediarilor de asigurări interdicţia de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele şi pe seama societăţii.

Potrivit ASF, reluarea activităţii de oferire, negociere sau încheiere a poliţelor RCA se dispune, la fel ca şi în cazul interzicerii, prin decizie motivată, după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite.

Instituţia precizează că în perioada în care Euroins are interdicţia să vândă poliţe RCA, societatea are în continuare obligaţia soluţionării dosarelor de daună.

Citeşte mai multe pe mediafax.ro.

Cum comentaţi?Comentarii
Inchide