Europenii cumpără mai puţine maşini, în timp ce românii bat recorduri

Vânzările auto în România au crescut în primele patru luni din 2019, înregistrându-se un avans de 12,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Europenii cumpără mai puţine maşini, în timp ce românii bat recorduri Europenii cumpără mai puţine maşini, în timp ce românii bat recorduri

Vânzările auto în România au crescut în primele patru luni din 2019, înregistrându-se un avans de 12,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2018. În acelaşi timp, piaţa auto din Uniunea Europană continuă să scadă, în primele 4 luni din 2019 fiind comercializat cu 3,7% mai puţine maşini decât în 2018, informează un comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA).

Principalele pieţe din UE, care acoperă împreună aproape 75% din piaţa, înregistrează, după 4 luni, evoluţii negative. Astfel, în Franţa vînzările au scăzut cu 0,4%, în Germania cu 0,2%, în Italia  cu 4,6%, în Spania cu 4,5% şi în Marea Britanie cu 2,7%.

În România, vânzările sunt susţinute de către persoanele juridice, care acoperă 62% din totalul achiziţiilor de autoturisme realizate în primele patru luni ale lui 2019. Cu toate acestea, numărul autoturismelor achiziţionat de către persoanele fizice în primele patru luni din 2019 a crescut cu 18,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

În intervalul ianuarie-aprilie 2019, numărul autoturismelor rulate înmatriculate a ajuns la 145.823 de unităţi, cu 7,2% mai puţin decât în 2018. În acelaşi timp, a scăzut vârsta modelele second-hand înmatriculate, maşinile de peste 12 ani vechime fiind mai puţine cu 13%.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.