Evija este cea mai puternică şi mai scumpă maşină produsă de Lotus- GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 17 iul. 2019 Știri auto

Lotus Evija este cel mai nou model al britanicilor. Maşina sport full-electrică va avea aproape 2.000 de cai putere. Doar 130 de unităţi vor fi scoase la vânzare, la preţul de 1,7 milioane de lire sterline (aproximativ 1,8 milioane de euro) bucata, plus taxe.

Evija va fi cea mai puternică maşină de serie construită vreodată, spun cei de la Lotus. Acesta va fi un model de referinţă pentru constructorul britanic de automobile, deoarece îşi propune să-şi restabilească statutul de jucător global, sub conducerea celor de la Geely.

Evija este de departe cea mai puternică şi cea mai scumpă maşină produsă de Lotus

Este primul Lotus care utilizează un şasiu din fibră de carbon pentru a compensa greutatea acumulatorului de 70 de kilowaţi-oră, ceea ce înseamnă că compania este încrezătoare în atingerea unei greutăţi de 1.680 kg.

Designul lui Evija include două tuneluri pe fiecare parte a spatelui cabinei, care contribuie la reducerea presiunii aerului. Acest lucru creează efecte vizuale interesante, cât şi performanţe dinamice mai bune.

Interiorul maşinii poate fi accesat prin uşile care se deschid în stil foarfecă. Şoferul are la dispoziţie un volan dreptunghiular asemănător cu cel folosit de şoferii de F1. La bază se află controlerul pentru cele cinci moduri de conducere: Range, City, Tour, Sport şi Track.

Evija este primul model care beneficiază de cele 1,5 miliarde de lire pe care Geely le-a investit în Lotus de la achiziţia din 2017. Investiţia include o fabrică de 1,3 miliarde de dolari în Wuhan, China, unde Lotus va construi modele mai potrivite pentru piaţa chineză, inclusiv a unui SUV.

Noul model Lotus va avea o autonomie de 400 de km. Bateria, dezvoltată împreună cu Williams Advanced Engineering, va putea fi reîncărcată de la 0 – 100% în doar 18 minute.

Puterea totală de 1.973 CP este livrată de patru motoare electrice care vor propulsa Evija de la 0 la 100 km / h în mai puţin de trei secunde. Viteza maximă pe care o va atinge va fi de 322 km / h. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide