Exclusivistul Ford GT din 2017 este disponibil ca maşină rulată. Iată cât costă acum

Ford a impus o perioadă de aşteptare de doi ani pentru revânzarea supercarului Ford GT, lansat în 2017. Anul acesta, această perioadă a expirat, şi primele exemplare Ford GT pot fi vândute liber.

Exclusivistul Ford GT din 2017 este disponibil ca maşină rulată. Iată cât costă acum Exclusivistul Ford GT din 2017 este disponibil ca maşină rulată. Iată cât costă acum

Cel puţin şase exemplare Ford GT sunt acum disponibile pe piaţa de maşini rulate, potrivit Autoblog, şi mai multe vor fi oferite la diferite licitaţii în perioada următoare. Ford a construit doar 138 de exemplare ale supercarului GT în anul de model 2017, multe dintre acestea fiind cumpărate exact pentru a fi revândute în profit. Este şi motivul pentru care Ford a impus prin contract respectarea perioadei de doi ani înaintea de a putea revinde un Ford GT.

Desigur, a vorbi de Ford GT ca maşină second-hand este puţin exagerat, mai ales dacă judecăm prin prisma preţului de revânzare. GT a fost scump ca maşină nouă şi la fel va rămâne şi ca maşină rulată. De la preţul original de 450.000 de dolari, cotaţiile sunt acum estimate la mai mult de 2 milioane de dolari. O sumă deloc neglijabilă, pentru o maşină excepţională, însă.

Caroseria lui Ford GT este realizată din fibră de carbon, iar trenul de rulare foloseşte o suspensie inspirată de la maşinile de Formula 1. Propulsorul este o unitate V6 bi-turbo de 3,5 litri, care dezvoltă 650 CP, fiind capabil să-i imprime lui Ford GT o viteză maximă de 350 km/h.

Nu toţi cumpărătorii lui Ford GT au decis să adere la clauza de doi ani înainte de revânzarea lui Ford GT. Actorul John Cena, care şi-a primit GT-ul la începutul lui 2017 l-a vândut aproape imediat, ceea ce i-a determinat pe cei de la Ford să-l dea în judecată. Ulterior, cele două părţi au ajuns la o înţelegere, iar exemplarul lui Cena a fost revândut de mai multe ori, ultima oară în octombrie anul trecut, pentru suma de 1,32 milioane de dolari.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.