Expediţie de Cartea Recordurilor cu Goodyear & Wrangler

Autor: Dan Vache 30 oct. 2008 Știri auto

Matthias JeschkeDesăvârşitul aventurier de cursă lungă şi binecunoscutul deţinător al Extrem Events, Matthias Jeschke, este pe deplin implicat în evenimentul "Paris/New York – Transcontinental 2009," o extrem de provocatoare excursie pe patru roţi de-a lungul a 21 de ţări desfăşurată pentru a stabili un nou record în Cartea Recordurilor promovând utilizarea eficientă a energiei, a energiilor regenerabile şi a neutralizării emisiilor de CO2.

Jeep Wrangler Unlimited RubiconsGoodyear Europa, Goodyear America de Nord, Goodyear Germania, Jeep şi Chrysler sunt principalii susţinători ai proiectului.
Jeep Wrangler Unlimited Rubicons, echipate cu anvelopele Goodyear Wrangler MT/R (dimensiunea 40×13.5×17) şi respectiv cu anvelopele de iarnă Goodyear Wrangler Ultra Grip, sunt vehiculele folosite în călătoria ce va urma drumul migraţiei populaţiilor arhaice. Dacă va fi încununatã de succes, excursia va intra în istorie ca fiind prima expediţie în jurul pământului desfăşurată exclusiv cu maşina.

Excursia se va desfãşura utilizând nici un alt mijloc de transport – avion, vapor, tren – în afara autoturismului. Jeep-ul va fi echipat cu “dispozitive speciale pentru înot” pentru a fi sigur că este capabil să traverseze şi peste apă în strâmtoarea Bering.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide