Experţii au ales-o dintre aproape 10 milioane de nuanţe pe care le distingem

Restrospectiva culorilor din ultimii 8 ani

Experţii au ales-o dintre aproape 10 milioane de nuanţe pe care le distingem
Experţii au ales-o dintre aproape 10 milioane de nuanţe pe care le distingem

Există nişte studii care spun că ELE decid. Ştiţi cine sunt ELE şi ce înseamnă că decid. Atunci când ai o sumă dată de bani, ştii printre ce mărci şi modele îţi faci loc cu bugetul. Mergi pe la dealeri, vezi maşinile, te urci în ele, te dai cu ele, apoi te-ntorci la casa ta ca să-ţi faci un shortlist. Şi de pe lista asta scurtă alegi şi tu un model care ţi-ar plăcea. Fix în acel moment apare EA şi alege cu totul altceva. Ce faci? Păi nu trebuie să ţii cont şi de părerea ei? Chiar vrei să auzi la prima problemă “eu ţi-am zis să nu o luăm pe asta şi să o luăm pe cealaltă!”? Aici era concluzia studiului “ELE decid”.

Şi nu decid o singură dată, ci de două ori. Pentru că după ce accepţi să o iei “pe aia că e mai drăguţă”, urmează să zici că o iei “neagră”. Apoi auzi “dar roşie, nu-ţi place?”. Şi arunci şi tu de la tine ca să scapi de ea “ba da, e drăguţă ŞI asta roşie”. Ok, atunci o luăm pe asta – zice ea.

Până aici! Experţii Pantone, cel mai mare laborator şi institut de culori, un fel de preşedinte al culorilor de pe planeta Pământ, dictează culorile anului. Aşa că, măcar să o iei pe asta, ca să nu-şi facă ea mendrele şi aici. Măcar să ştii că nu a decis ea până la capăt şi să ai impresia că a contat şi părerea ta. Pentru 2018, Pantone a declarat culoarea anului, Ultra Violet.

E un albastru desoebit, pe care nu ai cum să nu ţi-l doreşti. Acum, desigur, depinde şi de cum arată maşină. O vedem perfectă pe cele mai micuţe. Culoarea asta are o istorie zbuciumată. Era considerată una dintre cele mai scumpe culori, greu de obţinut. Şi dacă Pantone spune că anul ăsta suntem Ultra Violet, aşa vom mânca, aşa ne vom asorta şi aşa vom conduce. Aşă cea ea, în trend cu toate, nu are cum să conteste. Ideea e să nu i le arăţi pe cele din anii anteriori şi să i se pună pata pe aia din 2011.

Avem primele poze cu noul Touareg, modelul 2019 care se va lansa într-o lună

Autor Alexandru Banu

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.