Explozie la Centrul General Motors din Detroit

Miercuri dimineaţă a avut loc o explozie puternică la unul din centrele de testare a bateriilor Li-ion de la GM

Explozie la Centrul General Motors din Detroit Explozie la Centrul General Motors din Detroit

Miercuri, 11.04.2012, ora 8.45, la Centrul Tehnic General Motors din Warren, de lângă Detroit, a avut loc o explozie din care au rezultat cinci angajaţi răniţi. Conform reprezentanţilor firmei, dintre cei cinci doar unul a fost rănit mai grav fiind transportat la spital. Din fericire doctorii spun că îşi va reveni complet.

Cei de la GMau declarat că angajaţii testau la maxim un prototip de baterie. Însă ei au ţinut să precizeze că explozia nu are legătură cu producţia acumulatorilor pentru Chevrolet Volt sau a vre-unui alt vehicul de pe piaţă. De asemenea potrivit oficialilor companiei, bateria care a explodat în urma unor teste intensive cu Volt, are denumire de A123 şi este produsă de fabrica din Massachusetts.

Conform acestora acest tip de baterie, A123, va echipa viitoarea variantă full electrică a lui Spark.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.