Fabrica Johnson Controls din Craiova va produce scaune pentru noul Ford B-Max

Autor: Dan Vache 31 ian. 2012 Știri auto

Fabrica din Craiova va furniza companiei Ford sisteme complete de scaune pentru noile autoturisme B-Max minivan. Acest serviciu include atât componentele scaunelor (structura scaunului, spuma şi tapiţeria) cât şi asamblarea finală, în regim just-in-time (în regim sincron). În prezent, la această fabrică lucrează 100 de persoane iar în lunile următoare vor mai fi angajaţi încă 60 de oameni.

Compania Johnson Controls, este lider global în domeniul scaunelor pentru autovehicule, al sistemelor de plafon, uşi, tablouri de bord şi al componentelor electronice pentru interiorul autovehiculelor. Aceasta furninzează produse pentru autovehiculele Ford din toată lumea.

Johnson Controls deţine o fabrică de asamblare de scaune pentru automobile Dacia în Mioveni şi cinci fabrici de producţie a componentelor de scaune în ţară. Recent, a achiziţionat compania românească Spumotim SA, şi cele două fabrici de spumă deţinute de aceasta, în Timişoara şi Poiana Lacului. Aceste fabrici angajează aproximativ 4.300 de persoane. Numărul angajaţilor va creşte la 4.500, pe măsură ce fabrica din Craiova va crea noi locuri de muncă şi în alte fabrici Johnson Controls din România.

Statisticile din industrie preconizează o creştere de aproximativ 80% a pieţei auto din România în următorii 4 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide