Fabrica Opel din Russelsheim

Pe ultima sută de metri a anului 2010, Opel ne-a invitat la o vizită scurtă la fabrica Opel din Russelsheim, iar ca bonus ne-a fost fost permis accesul în fosta hală de producţie, hală care acuma găzduieşte o impresionantă colecţie de maşini.

Fabrica Opel din Russelsheim Fabrica Opel din Russelsheim

Fabrica Opel din Russelsheim, sau mai bine zis oraşul Opel, se îndinde pe o suprafaţă de 1.154.750 metrii pătrăţi şi are 3.300 de angajaţi. Fabrica din Russelsheim are un statul special în rândul fabricilor Opel, aici Adam Opel a pus bazele primei linii de producţie Opel. Practic, ceea ce este astăzi la Russelsheim este continuarea succesului şi afacerii părintelui brandului Opel.

Opel produce maşini la Russelsheim din 1899, când Adam Opel a fondat o afacere care a ajuns să producă un total de 60.000.000 de maşini în cele 12 fabrici din Europa. În prezent, fabrica din Russelsheim produce modelul emblematic al "noului Opel", Insignia, pentru care a şi fost modernizată în 2008. În 2010, de pe linia de producţie de la Rüsselsheim a ieşit modelul Opel cu numărul 16 milioane fabicat în acest spaţiu. Pe zi la fabrica din Russelsheim se produc aproximativ 400 de maşini pe schimb graţie unui Sistemului Global Manufacturing, un sistem standardizat de producţie cu un nivel înalt de calitate. Pe lângă acest sistem factorul uman joacă un rol foarte important, practic fiecare om are postul lui în care face o serie de operaţiuni, precum montarea circuitului de frânare sau prinderea protecţiilor de sub aripă.

Russelsheim este locul unde bate inima Opel. Spaţiul constă în sediul central al companiei şi brandului, Centrul Internaţional de Dezvoltare Tehnologică, ITDC, cu 7.000 de ingineri şi tehnicieni şi una dintre cele mai eficiente fabrici din lume, cu 3.300 de angajaţi. Tot aici este localizat şi Centrul de Design. Mai mult, un centru de testare şi un centru pentru propulsie alternativă sunt conectate cu complexul de la Rüsselsheim.


În acelaşi spaţiu funcţionează Opel Classic, un atelier pentru modele Opel oldtimer, maşini mai vechi de 30 de ani, cu o selecţie impresionantă de 500 de vehicule istorice Opel.

Uzina din Rüsselsheim face legătura dintre istorie şi cele mai moderne utilaje de producţie. În 1862 Adam Opel şi-a construit aici prima maşină de cusut, care a fost urmată de primele autovehicule: Opel Patent Motor Car, "maşina Doctorului", "Laubfrosch", Kapitän şi Admiral sunt doar câteva dintre principalele modele fabricate în cei 111 ani de construcţie de autovehicule la Russelsheim.

Posesorii de Opel sau cei pasionaţi de marca germană interesaţi de o introducere în culisele automobilului pot vizita fabrica Opel de lângă Frankfurt. Spaţiul este deschis vizitatorilor de luni până vineri, în intervalul 11.00 - 15.00, iar grupurile de peste 10 persoane pot solicita un tur de la orele 10:00, 10:30, 13:00 şi 14:00. Excepţiile de vizitare sunt 17-31 decembrie şi de sărbătorile legale ale landului Hessen, de care ţine din punct de vedere administrativ oraşul Rüsselsheim.

Costurile unui tur a fabricii Opel sunt de 4,5 euro pentru adulţi şi copiii de peste 13 ani, în timp ce vizitatorii între 6 şi 12 ani au bilete de 2,5 Euro. Cei sub şase ani nu au acces în fabrică, iar intrarea se face în baza unui act de identitate. Persoanele cu dizabilităşi beneficiază de un tarif de intrare de 2,5 Euro.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.