Facelift moderat pentru Ford Mustang

Pentru a contracara avântul lui Chevrolet Camaro, Ford Mustang primeşte o serie de upgrade-uri vizuale şi tehnice, menite să-i sporească gradul de sex-appeal.

Anul acesta, Ford Mustang a primit două noi propulsoare, un V8 de 5,0 litri şi un V6 de 3,7 litri, dar începutul lui 2012 va fi marcat de introducerea pe piaţă a unui facelift discret destinat muscle car-ului american. Partea frontală beneficiază de o bară de protecţie reconfigurată, cu prize de aer plasate mai aproape de asfalt. Versiunea GT a primit o nouă capotă dotată cu aerisiri funcţionale, precum şi un set nou de proiectoare pentru ceaţă.

Jantele noi au dimensiuni de 17, 18 şi 19 inchi, iar stopurile au o formă concavă, precum şi o nouă configuraţie interioară, acestea încadrând acum o grilă de plastic negru gloss. Scaunele Recaro vor îmbogăţi arsenalul de echipări ale vresiunilor V6 şi GT, iar de la opulentul Boss 302 vor fi preluate funcţia SelectShift, pachetul GT TrackPack, ce include şi diferenţial Torsen, precum şi frânele Brembo.

Ford-urile Mustang echipate cu transmisie automată vor mai pune la bătaie, în plus faţă faceliftul general al gamei, pachetul V6 Performance Pack, ce vine şi cu funcţia Track Apps, o dotare care monitorizează toţi parametrii de performanţă. Motorul V8 este şi el modificat pentru ceva mai multă performanţă, astfel că produce 420 CP, faţă de 402, cât putea oferi până acum.

Ford Mustang Boss 302 păstrează aceeaşi abordare dramatică a ideii de coupe tipic american, dar are şi el de oferit câteva noutăţi. Un set nou de ornamente laterale, ce amintesc de legendarul Boss 302 din 1970, nuanţa de galben School Bus, disponibilă atât pentru versiunea normală, cât şi pentru Laguna Seca, precum şi noua parte frontală sunt "bunătăţile" lui Boss 302. Totuşi, creşterea puterii până la 444 CP merită cu adevărat toată atenţia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.