Familia BMW Z mai primeşte un membru: BMW Z4 Roadster – GALERIE FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 nov. 2018 Știri auto

La exterior, BMW Z4 a crescut în lungime cu 85 de milimetri până la 4.324 milimetri, este mai lat cu 74 de milimetri (acum are 1.864 milimetri) şi este mai înalt cu 13 milimetri (1.304 milimetri). 

Structura caroseriei şi suporturile şasiului au o rigiditate foarte mare, în timp ce noul design al punţilor faţă şi spate conferă maşinii o tentă mult mai sportivă şi, în acelaşi timp, cresc semnificativ nivelul de confort. 

Motoarele disponibile pentru noul Z4 beneficiază de numeroase actualizări. Ele îşi transferă puterea către şosea prin cea mai nouă generaţie a transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.

Noul BMW Z4 M40i dispune de motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie M Performance TwinPower Turbo. Propulsorul ce dezvoltă 250 kW/340 CP are vârful curbei de cuplu la 500 Nm şi propulsează roadsterul de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde. Portofoliul de motoare este completat de două versiuni de 2,0 litri, cu patru cilindri.

Varianta disponibilă la noul BMW Z4 sDrive30i are o putere maximă de 190 kW/258 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, care permite realizarea sprintului 0-100 km/h în 5,4 secunde. Totodată, la noul BMW Z4 sDrive20i, puterea maximă de 145 kW/197 CP şi cuplul maxim de 320 Nm se traduc printr-un timp de 6,6 secunde necesar pentru realizarea sprintului de la 0 la 100 km/h. Cele trei motoare vin echipare cu filtru de particule de benzină pentru reducerea suplimentară a emisiilor, iar toate modelele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d-TEMP.

Suspensia M Sport adaptivă, frânele M Sport şi diferenţialul M Sport controlat electronic (toate făcând parte din specificaţia standard a noului BMW Z4 M40i ridică abilităţile sportive ale automobilului la niveluri superioare. Datorită acestor sisteme, alegerea unuia din modurile COMFORT, SPORT sau SPORT+ cu butonul Driving Experience Control modifică foarte clar reacţiile automobilului. 

Gama largă de sisteme de asistare a conducătorului îmbunătăţeşte confortul şi siguranţa
Gama variată de sisteme de asistare a conducătorilor subliniază caracterul foarte avansat al noului BMW Z4. Avertizare de coliziune, avertizarea de pietoni cu funcţia de frânare în oraş şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii sunt disponibile standard. Lista de opţiuni include tempomatul activ cu funcţia Stop & Go, sistemul de avertizare la schimbarea benzii pentru unghiul mort, sistemul de prevenire a tamponărilor şi alerta de trafic transversal, precum şi sistemul de informare privind limita de viteză cu afişare privind interdicţia de depăşire şi – pentru prima dată la un roadster – BMW Head-Up Display.

Controlul activ al distanţei la parcare şi camera pentru mers înapoi vin în sprijinul conducătorului atunci când efectuează manevre sau parchează. Aceste două sisteme fac parte din asistentul de parcare, care are grijă de direcţie, accelerare, frânare şi selectarea treptelor de viteză atât la parcarea automobilului, cât şi la ieşirea din locurile de parcare. Gama de funcţii ale asistentului de parcare include şi Reversing Assistant, ceea ce uşurează deplasarea în marşarier pe distanţe de până la 50 de metri prin direcţionarea automobilului de-a lungul aceleiaşi trase pe care automobilul tocmai a parcurs-o înainte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide