Familia fondatoare a Ford Motor vinde acţiunile auto

Membrii familiei fondatoare a Ford Motor analizează posibilitatea de a vinde o parte din participaţia de control deţinută în cadrul grupului, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de agenţia Bloomberg, preluată de Reuters.

Familia fondatoare a Ford Motor vinde acţiunile auto Familia fondatoare a Ford Motor vinde acţiunile auto

Stadiul discuţiilor nu este cunoscut, dar perspectiva vânzării celui de-al doilea mare producător auto american vine în condiţiile în care grupul Chrysler ar putea fi preluat de fondul de investiţii Cerberus Capital Management.

Adunarea generală anuală a acţionarilor Ford a respins, săptămâna trecută, o propunere de limitare a acţiunilor Ford clasa B, care reprezintă mai puţin de 4% din totalul titlurilor, dar care conferă familiei fondatoare 40% din drepturile de vot. Preşedintele Ford, Bill Ford Jr, strănepotul fondatorului companiei, Henry Ford, a apărat în repetate rânduri structura duală a titlurilor, pe care o consideră în avantajul acţionarilor.

Potrivit Bloomberg, Bill Ford Jr a informat conducerea grupului în legătură cu punctul de vedere al familiei Ford, înainte de adunarea acţionarilor. Unii membri ai familiei au intenţionat, luna trecută, să angajeze banca de investiţii Perella Weinberg Partners pentru consiliere în domeniul vânzării de acţiuni sau al unor strategii alternative, a mai relatat agenţia. Reprezentanţii Ford nu au fost disponibili pentru comentarii. Informaţiile legate de discuţii au apărut în condiţiile în care Ford încearcă să se redreseze după pierderile record de 12,6 miliarde de dolari consemnate anul trecut.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, a declarat, după adunarea generală a acţionarilor, că membrii familiei Ford “sprijină schimbările” care au loc în cadrul grupului.

"Sunt acţionari, cred în Ford şi vor ca grupul să aibă succes", a spus Mulally. General Motors, Ford şi Chrysler au consemnat pierderi anul trecut, fiind afectate de creşterea costului asistenţei medicale, al materiilor prime şi de măsurile de restructurare, precum şi de reorientarea consumatorilor către vehicule cu consum redus de carburanţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.