Farurile speciale de zi obligatorii din 2011

Începând cu 2011 toate automobilele vor trebui să fie dotate cu faruri speciale pentru a fi folosite pe timpul zilei. Deci Comisia Europeana vrea ca toţi constructorii să adopte modelul Audi.

Farurile speciale de zi obligatorii din 2011 Farurile speciale de zi obligatorii din 2011

Toate noile modele de maşini comercializate în Uniunea Europeană ar trebui să fie echipate cu faruri speciale de zi începând cu 2011, a anunţat, Comisia Europeană. În viziunea legiuitorilor europeni, această măsură va reduce considerabil numărul accidentelor în timpul zilei, datorate neatenţiei.

Prezenţa acestor faruri speciale, activate automat în momentul în care motorul este pornit, va fi obligatorie pentru toate modelele noi de maşini particulare şi camionete fabricate începând cu 7 februarie 2011, potrivit unei Directive aprobate la Bruxelles. Autorităţile de la Bruxelles speră că astfel va scădea numărul deceselor din accidente rutiere cu 3-5 procente, precum şi numărul cazurilor de coliziuni frontale cu aproximativ 15 la sută.

Pentru a nu provoca confuzie printre şoferi, care trebuie să meargă cu farurile aprinse în Europa, aceste blocuri optice dedicate maşinilor, camioanelor şi autobuzelor vor diferi în ceea ce priveşte direcţia şi intensitatea faţă de clasicele faruri de întâlnire.

Această nouă dotare va creşte preţul automobilelor în medie cu 150 de euro şi implicit consumul şi emisiile. Prin urmare această directivă ar putea veni în contradicţie cu alte planuri ale organismelor europene

În România există conaţionali care deja au prefaţat directiva europeană şi şi-au dotat automobilele personale (în mare parte Loganuri folosite pe post de taxi) cu LED-uri în stilul impus de Audi. Deci românii nu sunt parveniţi, sunt chiar vizionari.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.