Faţă în faţă cu noul SUV Jaguar F-Pace la Frankfurt. Prima impresie: e un pariu sigur

Autor: Iulian Dnistran 15 sept. 2015 Știri auto

La Salonul Auto Frankfurt 2015, marea noutate de la standul Jaguar a fost SUV-ul F-Pace. E primul model din acest segment pentru producătorul britanic şi trebuie să spun că englezii au cam dat lovitura de data asta.

Prima mea impresie a fost că noul Jaguar F-Pace arată răpitor. De fapt, cred că arată mai bine decât oricare alt SUV din această parte a lumii auto, iar aici intră nume consacrate ca BMW X3, Audi Q5 şi Mercedes-Benz GLC, urmaşul binecunoscutului GLK.

Emblema aia colorată care include şi litera S înseamnă că sub capotă e un V6 de 3,0 litri pe benzină care dezvoltă 380 CP

Lucrurile bune continuă şi la interior, unde locul şoferului e surprinzător de jos pentru o maşină din acest segment, iar consola centrală e simplă şi bine pusă la punct. Punctele de atracţie sunt cele două ecrane – unul pentru sistemul de infotainment şi unul care ţine locul cadranelor de bord -, ambele fiind de o calitate foarte bună. Nu am putut să mă joc cu degetul pe touchscreenul sistemului multimedia, fiindcă era blocat într-un mod demonstrativ, însă părea să se mişte foarte bine.

În spate, bancheta a fost suficient de încăpătoare pentru mine şi cei aproape doi metri ai mei, cu loc bun pentru genunchi şi cap. Totodată, mi s-a părut destul de interesant că spătarul banchetei e mai înclinat decât la alte SUV-uri, ceea ce îţi dă senzaţia că stai mai jos decât în realitate.

Calitatea materialelor e de nota zece, iar îmbinările sunt, cel puţin la maşinile aduse la salon, excelente (ceva ce nu prea puteam spune în urmă cu zece ani despre modelele Jaguar). Preţurile vor începe de la 42.000 de euro în Germania, aşa că aşteaptă-te să fie un pic mai scump la noi, însă nu uita că şi concurenţii săi joacă în aceeaşi ligă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide