Fenomenal: Dacia Duster mai scumpă second hand decât nouă!

În Franţa, se aşteaptă cel puţin 7 luni pentru o maşină nouă Dacia Duster. Aşa că dealerii second hand au devenit speculanţi: un Duster second hand e mai scump ca unul nou!

Fenomenal: Dacia Duster mai scumpă second hand decât nouă! Fenomenal: Dacia Duster mai scumpă second hand decât nouă!

Cei de la Renault s-au bucurat că, încă de la lansare, Dacia Duster a dovedit un foarte bun succes la vânzare, în ciuda micilor "piedici" legate de poluare, frânare sau calitatea materialelor.

Iată că există şi un revers al medaliei, cel puţin în Franţa. Deoarece comenzile pentru maşină sunt foarte multe, s-a ajuns la liste de aşteptare de 7 luni - ba, mai mult, conform dealerilor francezi, clienţii care vor veni la sfârşitul lui 2010 să îşi comande o maşină o vor primi doar la sfârşitul lui 2011!

Prin urmare, cei din domeniul second hand s-au adaptat şi au transformat Dacia Duster în obiect de speculă. Ceea ce înseamnă că maşinile second hand, care au până la 10.000 km la bord, au preţuri de vânzare la nivelul versiunilor noi din showroom, iar modelele "second hand 0 km" se vând mai scump decât modelele de catalog.

De exemplu, Dacia Duster 1.5 dCi 110 CP 4x2 Laureate are un preţ de listă de 16.200 euro. Însă la dealerii second hand, o astfel de versiune, tot cu 0 km, se vinde cu peste 1.000 de euro mai scump. Mai mult, modelele cu motoare 1.5 dCi de 85 CP, au preţuri mai mari decât maşinile noi cu până la 2.000-2.500 euro, în medie!

În general, modelele cu un rulaj mediu de 4-5.000 km (ba chiar de circa 10.000 km), au preţuri foarte apropiate de versiunile noi, în general diferenţa de preţ variind între 200 şi 700 euro peste preţul de listă al unui Duster nou.

Există rare situaţii în care unii clienţi vor să scape cât mai repede de maşină, aşa încât sunt şi anunţuri cu Dacia Duster având circa 10.000 km la bord care se vând cu până la 600 euro mai puţin decât un model nou. Prin urmare, o scădere extrem de mică a valorii, dictată de necesitatea de a vinde cât mai urgent maşina.

În concluzie, Dacia Duster intră acum în rândul maşinilor care nu sunt deloc afaceri profitabile ca maşini second hand - practic, în Franţa, dacă vrei un Duster, ori aştepţi aproape un an pentru o maşină nouă, ori plăteşti câteva mii de euro mai mult ca să îl ai imediat.

ŢI-AI LUA DUSTER SECOND HAND SAU NOU?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.