Ferdinand Piech a murit. Volkswagen nu ar fi unde este fără el

Strategia lui a dus Volkwagen pe drumul în care în urmă cu trei ani a devenit cel mai mare producător auto din lume.

 Ferdinand Piech a murit. Volkswagen nu ar fi unde este fără el Ferdinand Piech a murit. Volkswagen nu ar fi unde este fără el

Ferdinand Piech, cel care a cosolitat famila Porsche şi care a transformat Volkswagen dintr-un producător auto care se luptă pentru supravieţuire într-o putere globală, a murit la vârsta de 82 de ani.

Piech s-a stins din viaţă „rapid şi neaşteptat” duminică, potrivit declaraţiei oferite de soţie, citată de publicaţia americană. Piech a murit după ce a luat cina cu nevasta lui într-un restaurant din Rosenheim, în sudul Germaniei şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde s-a stins din viaţă.

El a fost nepotul lui Ferdinand Porsche, care a pus bazele cunoscutului model 911, iar Piech a urcat pe propriile forţe în cadrul companiei după ce şi-a demonstrat abilităţile de inginer la Porsche şi la Audi.

Ferdinand Piech a preluat conducerea Volkswagen în 1993 când compania avea pierderi majore, produse de calitate îndoielnică şi costuri ridicate.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.