Ferrari 599XX Evolutione

Cei de la Ferrari ştiu cum să scoată banii din buzunarul clienţilor. Noua metodă se numeşte Ferrari 599X Evolutione. Un update tehnic şi aerodinamic pentru un bolid care nu are voie să ruleze pe drumurile publice.

Ferrari 599XX Evolutione Ferrari 599XX Evolutione

Ferrari a prezentat în premieră mondială la Bologna Motor Show o versiune ceva mai performantă a lui 599XX. Pachetul Evolutione aduce un sistem aerodinamic activ format din eleronul spate prevăzut cu două aripioare active cu un desen similar cu cel utilizat pe monopostul de F1. Cele două flapsuri sunt controlate electronic şi au funcţia de a echilibra apăsarea aerodinamică între puntea faţă şi cea spate. De asemenea acţionează şi pentru a oferi o aderenţă mai bună pe viraje, un sistem oarecum similar sistemul DRS din Formula 1. Toţi parametrii sistemelor electronice - ESP, ABS, SCM şi F1-Trac - au fost recalibraţi.

Pachetul aerodinamic mai include spoiler faţă redesenat, un nou difuzor spate cu o suprafaţă mai mare, praguri redesenate şi o nouă podea. Astfel la o viteză de 200 km/h apăsarea aerodinamică ajunge la 330 kg cu flapsurile deschise şi 440 kg când acestea sunt închise. S-a trecut la un sistem de evacuare cu finalele amplasate lateral ceea ce a permis ridicarea puterii cu 20 CP, ajungând acum la 750 CP livraţi la 9.000 rpm. Iar cuplu motor a ajuns la 700 Nm. S-a obţinut şi o reducere a masei totale cu 35 kg. Bolidul destinat exclusiv rulării pe circuit a avut un preţ iniţial de 1.3 milioane euro. Clienţii care vor să monteze pachetul Evoluţione pe 599XX trebuie să mai scoată din buzunar aproximativ 185.000 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.