Ferrari a prezentat ediţia 458 Speciale, cu 605 CP

Autor: Adrian Mihălţianu 13 sept. 2013 Știri auto

Ce poate fi mai bun decât un Ferrari 458 Italia? Un Ferrari 458 Speciale. Dacă un V8 monstruos de 4,5 litri şi un schelet din fibră de carbon şi aluminiu nu este destul de mulţumitor, problema se poate rezolva uşor.

Deşi iniţial unele voci asociau numele Monte Carlo ediţiei speciale 458, italienii au deci să folosească mai simplul Speciale pentru supercarul care a primit o infuzie de cai putere, astfel că motorul aspirat natural produce acum 605 CP, putere care raportată la cilindree se traduce concret în 135 CP/l, ceea ce face ca motorul de pe Speciale să fie cel mai puternic V8 din gama Ferrari şi să aibă cea mai puternică putere litrică pentru un V8 aspirat din lume.

Traduse în practică, aceste cifre dezvăluie performanţe uluitoare. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este aşteptată să se realizeze în puţin sub 3 secunde, similar cu LaFerrari (al cărui timp oficial este de 2.89 secunde), iar cu ajutorul sistemului Slip Angle Control sau SSC, spun cei de la Ferrari, maşina poate fi controlată mai uşor în situaţii limită prin variaţia cuplului transmis către roţi. Acceleraţiile laterale pot ajunge la un record de 1.33g fără ruperea aderenţei, iar anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 au fost dezvoltate special pentru această maşină, astfel încât performanţele sale pe asfalt ud să fie absolut perfecte.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, designerii de la Pininfarina au fost chemaţi la apel pentru îmbunătăţirea aerodinamicii supercarului. Astfel, 458 Speciale a primit eleroane faţă şi spate detaşabile, care echilibrează forţa de împingere şi reduc rezistenţa la înaintare. De altfel, întreaga maşină este mai uşoară cu 90 de kilograme decât un Italia standard, ceea ce va ajuta cu siguranţă şi la manevrabilitate.

Video Ferrari 458 Speciale:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide