Ferrari cu 3 locuri? Da, există: 365 Berlinetta Speciale P ”Tre Posti”

În general, maşinile de stradă Ferrari au două locuri, dar mai sunt şi modele care oferă patru locuri. Însă extrem de puţini ştiu că Ferrari a construit şi maşini cu 3 locuri. Adică acest model, despre care puteţi afla mai multe în continuare.

Ferrari cu 3 locuri? Da, există: 365 Berlinetta Speciale P ”Tre Posti” Ferrari cu 3 locuri? Da, există: 365 Berlinetta Speciale P ”Tre Posti”

Ferrari 365 Berlinetta Speciale P ”Tre Posti” are un rol special în istoria mărcii italiene: e primul Ferrari de serie cu motor plasat central şi singurul Ferrari construit vreodată care oferă trei locuri în habitaclu. Corecţie, nu e chiar singurul, deoarece italienii au produs două exemplare, însă despre cealaltă maşină nu există nicio informaţie.

Un Ferrari în care şoferul stă central? Probabil e o senzaţie unică

 

Platforma tehnică a maşinii provine de la modelul de curse de anduranţă 365 P2, aceasta fiind şi explicaţia pentru configuraţia cu 1+2 locuri - a fost mult mai simplu să se păstreze scaunul şoferului în poziţie centrală şi să se adapteze caroseria pentru a permite montarea a alte două locuri în lateralele şoferului (configuraţia e cam aceeaşi din McLaren F1, apărut un sfert de secol mai târziu...).

Ce-i drept, mulţi fani Ferrari nu se feresc să critice designul părţii din spate, mult mai nereuşit decât în cazul unui Porsche 911 din aceeaşi perioadă. Dar să nu uităm că pentru Pininfarina a fost un pas important trecerea de la motor faţă la motor central, aşa încât maşina rămâne valoroasă cel puţin ca reper istoric.

Da, ştim, un Porshe 911 are un spate mai apetisant, dar acest Ferrari ascunde acolo un V12!

 

Cât costă acest exemplar, construit în 1966, păstrat în condiţii excelente şi care a fost folosit doar 7.900 de mile (circa 12.700 km)? Ei bine, casa de licitaţii Gooding & Company, specializată pe vânzarea de maşini extrem de rare, se aşteaptă să obţină cel puţin 15 milioane de dolari americani, ba chiar estimează că sunt şanse mari ca acest Ferrari să depăşească limita de 20 de milioane USD.

Să vedem dacă estimările lor se vor adeveri, deoarece maşina are o poveste specială pentru americani: Pininfarina i-a vândut personal această maşină lui Luigi Chinetti, primul dealer oficial de maşini Ferrari din SUA şi şeful echipei de curse North American Racing Team. Deci, pe lângă cele trei locuri, acest Ferrari se poate lăuda şi cu trei premiere. Ar cam trebui să-şi merite milioanele de dolari, nu credeţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.