Ferrari „omite” să anunţe trei accidente fatale şi este amendat pe măsură de NHTSA

Autor: Andrei Ştirbu 06 nov. 2014 Știri auto
Ferrari „omite” să anunţe trei accidente fatale şi este amendat pe măsură de NHTSA

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) amendează producătorul de maşini exotice Ferrari cu 3.500.000 $ pentru lipsa completării documentaţiei privind siguranţa.

Entitatea americană preocupată de siguranţa rutieră a menţionat că Ferrari a omis să prezinte rapoartele de siguranţă din ultimii trei ani, perioadă în care au fost înregistrate trei accidente soldate cu decesul şoferului şi/sau al pasagerilor.

Legea americană spune că producătorii auto şi afiliaţii acestora trebuie să prezinte, în fiecare trimestru, la NHTSA „rapoarte de înştiinţare” în care să detalieze potenţiale şi actuale probleme de siguranţă.

Ferrari salută SUA cu ediţia specială F60 America

Înainte ca Ferrari să fie afiliat în Statele Unite cu Fiat, în 2011, acesta era privit de către NHTSA în Statele Unite ale Americii ca producător de serie mică – aceştia fiind scutiţi de unele proceduri ale Administraţiei Naţionale a Siguranţei Traficului pe Drumurile Publice.

Pe lângă amendă, Ferrari va trebui să prezinte în mod regulat aceste rapoarte şi, totodată, să prezinte retroactiv rapoartele în care sunt menţionate cele trei accidente fatale. 

Pe de altă parte, Ferrari tocmai şi-a anunţat separarea de grupul-mamă, listându-se la Bursa de la New York (în vederea creşterea veniturilor necesare Marelui Plan al lui Marchionne), ceea ce ne face să credem că subiectul plăţii a 3,5 milioane de dolari nu va fi închis foarte repede şi foarte elegant.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide