Ferrari „omite” să anunţe trei accidente fatale şi este amendat pe măsură de NHTSA

NHTSA s-a sesizat în cazul unor nereguli pe care brandul italian le-a produs şi s-a hotărât să amendeze în consecinţă: 3.500.000 $ pentru trei accidente soldate cu deces.

Ferrari „omite” să anunţe trei accidente fatale şi este amendat pe măsură de NHTSA Ferrari „omite” să anunţe trei accidente fatale şi este amendat pe măsură de NHTSA

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) amendează producătorul de maşini exotice Ferrari cu 3.500.000 $ pentru lipsa completării documentaţiei privind siguranţa.

Entitatea americană preocupată de siguranţa rutieră a menţionat că Ferrari a omis să prezinte rapoartele de siguranţă din ultimii trei ani, perioadă în care au fost înregistrate trei accidente soldate cu decesul şoferului şi/sau al pasagerilor.

Legea americană spune că producătorii auto şi afiliaţii acestora trebuie să prezinte, în fiecare trimestru, la NHTSA „rapoarte de înştiinţare” în care să detalieze potenţiale şi actuale probleme de siguranţă.

Ferrari salută SUA cu ediţia specială F60 America

Înainte ca Ferrari să fie afiliat în Statele Unite cu Fiat, în 2011, acesta era privit de către NHTSA în Statele Unite ale Americii ca producător de serie mică - aceştia fiind scutiţi de unele proceduri ale Administraţiei Naţionale a Siguranţei Traficului pe Drumurile Publice.

Pe lângă amendă, Ferrari va trebui să prezinte în mod regulat aceste rapoarte şi, totodată, să prezinte retroactiv rapoartele în care sunt menţionate cele trei accidente fatale. 

Pe de altă parte, Ferrari tocmai şi-a anunţat separarea de grupul-mamă, listându-se la Bursa de la New York (în vederea creşterea veniturilor necesare Marelui Plan al lui Marchionne), ceea ce ne face să credem că subiectul plăţii a 3,5 milioane de dolari nu va fi închis foarte repede şi foarte elegant.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.