Ferrari Purosangue va fi numele SUV-ului supersport de peste 700 CP. Ce se ştie până acum

Autor: ProMotor 22 mai 2019 Știri auto
Ferrari Purosangue va fi numele SUV-ului supersport de peste 700 CP. Ce se ştie până acum

Ferrari a confirmat Proiectul Purosangue la finalul lui 2018 şi modelul său se anunţă a fi un concurent pentru Lamborghini Urus şi viitorul Aston Martin DBX. Modelul Purosangue ar urma să apară până în 2022.

Fostul CEO Sergio Marchionne era împotriva ideei de a construit un SUV Ferrari, în timp ce actualul CEO Louis Camilleri nu vrea să vadă cuvintele SUV şi Ferrari în aceeaşi propoziţie. Asta nu este neobişnuit în rândul mărcilor de lux, care preferă să atribuie modelelor lor denumiri speciale. Spre exemplu, Ferrari GTC4Lusso nu este numit de către constructor un hatchback, iar Audi spune că modelul RS7 este un liftback.

Cu toate acestea, s-a confirmat deja faptul că Purosangue va avea o gardă la sol înălţată şi că motorul se va afla pe puntea din faţă.

Cel mai probabil, Purosangue nu va primi un motor V12, favorit fiind propulsorul modelul F8 Tributo, adică un V8 supraalimentat de 3,8 litri care produce 710 cai-putere şi un cuplu maxim de 770 Nm, mai mult decât suficient pentru un SUV supersport. O altă variantă ar fi viitorul motor Ferrari V6 de 2,9 litri cu tehnologie hibrid, care va livra 723 de cai-putere şi aproape 800 Nm. Sunt mici şansele ca Ferrari să construiască un motor nou pentru Purosangue, mai ales că nu au anunţat un astfel de plan. În orice situaţie, toate lumea se aşteaptă la un sistem de tracţiune integrală.

Ferrari nu a anunţat informaţii despre preţul de vânzare, însă susţin că Purosangue va fi cel mai bun model din segmentul SUV-urilor supersport. Cu alte cuvinte, se aşteaptă să ceară mai mult decât concurenţa, iar acest lucru este foarte posibil, mai ales că la un motor de peste 700 de cai modelul lor va fi mai puternic decât Lamborghini Urus (641 CP).

Estimările presei internaţionale sunt undeva în jur de 200.000 de dolari, fără extraopţiuni.

Mai multe despre Ferrari Purosangue se vor afla pe parcursul acestui an.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide