Ferrari şi Jaguar şi Mercedes-Benz dezintegrate în numele artei

S-ar putea să fi auzit de Fabian Oefner, am vorbit recent despre proiectul lui cu Ferrari California. Iată cu ce s-a ocupat Fabian înainte de momentul Cali...

Ferrari şi Jaguar şi Mercedes-Benz dezintegrate în numele artei Ferrari şi Jaguar şi Mercedes-Benz dezintegrate în numele artei

S-ar putea să-ţi sune cunoscut numele Fabian Oefner - el este mintea strălucită din spatele proiectului cu Ferrari California despre care ţi-am povestit recent. Ceea ce nu am apucat să-ţi spunem este cu ce anume s-a mai îndeletnicit artistul elveţian în lunile dinainte de a se ocupa de acest proiect fascinant. 

Păi, a dezintegrat maşini. Machete, mai exact. În cadrul galeriei M.A.D. de anul trecut, a expus două lucrări, „Disintegrating” şi „Hatch”. În seria de imagini „Disintegrating”, artistul elveţian a tăiat bucăţele mici din machetele maşinilor clasice şi le-a suspendat în aer, dând impresia că maşina explodează şi dându-ne şansa să disecăm cu precizie elveţiană frumuseţea lui Jaguar E-Type şi a lui Ferrari P4. 

Iar în seria „Hatch” este reprezentat un Ferrari 250 GTO care... eclozează într-un mod dramatic. De fapt, în ciuda faptului că procesele de creaţie ale celor două lucrări par a impresiona doar orologierii elveţieni, rezultatul este fascinant pentru oricare pereche de ochi. Iată şi un making of aici.

Fabian Oefner- Hatch and Disintegrating- Making of from MB&F on Vimeo.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.