Ferrari şi Lamborghini dau faliment?

Autor: Silviu Draganescu 07 aug. 2008 Știri auto
Ferrari şi Lamborghini dau faliment?

Ferrari, Lamborghini, Lotus, Aston Martin, Bugatii şi chiar Porsche sunt ameninţate de dorinţele birocraţilor europeni, care doresc o diminuare drastică a poluării. Producătorii de astfel de automobile s-au apărat spunând că maşinile lor sunt scoase doar la plimbare şi vor polua mai puţin pentru că vor merge mai puţin. De asemenea, toate acestea reprezintă vectori de imagine ai Europei pe întregul glob, astfel încât ar trebui considerate specii protejate şi excluse din noile reguli, aşa cum doreşte de exemplu CEO Lamborghini Stephan Winkelmann.

Problema este şi mai acută la producătorii independenţi precum Lotus şi Aston Martin, ce nu au fraţi mai mici care să îi ajute la îndeplinerea mediei necesare, aşa cum se întamplă de exemplu la Ferrari, care făcând parte din acelaşi grup cu Fiat, este ajutat de emisiile foarte mici ale unor modele precum Panda şi 500. Lucrurile încă nu sunt clare, dar dacă până la urmă parlamentarii europeni se vor arăta neîngăduitori, privarea acestor producători de piaţa din Europa ar duce aproape sigur la faliment. Asta dacă nu ar fi cumpăraţi de indieni sau chinezi. Specializaţi în aşa ceva.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide