Ferrari şi Lamborghini dau faliment?

Demersurile Uniunii Europene de a impune o medie de 120 de grame de CO2 eliminate la fiecare km de mărcile de automobile de pe bătrânul continent ameninţă producătorii de maşini supersport.

Ferrari şi Lamborghini dau faliment? Ferrari şi Lamborghini dau faliment?

Ferrari, Lamborghini, Lotus, Aston Martin, Bugatii şi chiar Porsche sunt ameninţate de dorinţele birocraţilor europeni, care doresc o diminuare drastică a poluării. Producătorii de astfel de automobile s-au apărat spunând că maşinile lor sunt scoase doar la plimbare şi vor polua mai puţin pentru că vor merge mai puţin. De asemenea, toate acestea reprezintă vectori de imagine ai Europei pe întregul glob, astfel încât ar trebui considerate specii protejate şi excluse din noile reguli, aşa cum doreşte de exemplu CEO Lamborghini Stephan Winkelmann.

Problema este şi mai acută la producătorii independenţi precum Lotus şi Aston Martin, ce nu au fraţi mai mici care să îi ajute la îndeplinerea mediei necesare, aşa cum se întamplă de exemplu la Ferrari, care făcând parte din acelaşi grup cu Fiat, este ajutat de emisiile foarte mici ale unor modele precum Panda şi 500. Lucrurile încă nu sunt clare, dar dacă până la urmă parlamentarii europeni se vor arăta neîngăduitori, privarea acestor producători de piaţa din Europa ar duce aproape sigur la faliment. Asta dacă nu ar fi cumpăraţi de indieni sau chinezi. Specializaţi în aşa ceva.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.