Ferrrari salută SUA cu ediţia specială F60 America

Ferrari a împlinit 60 de ani de când se vinde pe tărâm american, iar asta face un foarte bun motiv pentru o ediţie aniversară impresionant de frumoasă şi teribil de scumpă.

Ferrrari salută SUA cu ediţia specială F60 America Ferrrari salută SUA cu ediţia specială F60 America

Ferrari a dezvăluit publicului, în acest week-end, F60 America, un super-roadster bazat pe platforma lui f12berlinetta şi oferit în exclusivitate clienţilor americani. 

În timp ce motorul şi dedesubturile tehnice au rămas la fel ca în cazul modelului „standard” - asta înseamnă un V12 de 6,3 litri care livrează roţilor din spate 740 de cai-putere şi 690 Nm prin intermediul unei cutii automate dublu-ambreiaj cu şapte rapoarte. Adică 0-100 km/h în 3,1 secunde

La fel ca în cazul ediţiilor anterioare pe care Ferrari le-a oferit Statelor Unite ale Americii (275 GTS-4 NART din 1967, 365 GTS4 Daytona Spyder din 1969 sau 575M Superamerica), şi F60 America scapă de plafon (italienii au înţeles că americanilor le plac decapotabilele) şi se identifică prin steagul american ştanţat pe caroserie. 

Şi, pentru că este o ediţie specială, înseamnă că este exclusivistă. Şi scumpă. Se va fabrica 10 exemplare, la un preţ de 2,5 milioane de dolari americani (aproape 2.000.000 €). Asta nu înseamnă că a avut vreo problemă în a-şi găsi cumpărători. Da, deja s-au vândut toate unităţile...

Sursa: Autoblog

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.