Fiat 500 - lansare oficială - Update Video

Data de 4 iulie nu reprezintă doar ziua Statelor Unite, ci şi împlinirea a 50 de ani de la lansarea primei generaţii Fiat 500. Cu această ocazie, Fiat a lansat la Torino, în prezenţa a peste 7.000 de invitaţi, noul model Fiat 500.

Oferta de propulsoare pentru noul Fiat 500 va cuprinde trei motoare, toate îndeplinind normele de poluare Euro 5. Varianta de bază va fi un motor de 1,2 litri pe benzină şi 70 CP, sprintul 0-100 km/h realizându-se în 12,9 secunde. Celelalte două variante sunt: un motor diesel de 1,3 litri şi 75 CP şi o benzină - varianta de top - de 1,4 litri şi 100 CP.

După o carieră de 18 ani, din 1957 până în 1975, Fiat a construit aproape 4 milioane de exemplare a modelului 500, succesul acestei maşini fiind incontestabil. Noul model rămâne cu datoria morală de a egala măcar succesul predecesorului său.

Pentru alte informaţii noi despre viitorul cabriolet şi versiunea sportivă Abarth click aici.

UPDATE:


Marchionne, directorul general al grupului, a spus că Fiat vrea să urmeze exemplul Apple, prin fabricarea unor maşini la fel de stilate ca şi computerele şi dispozitivele electronice ale producătorului american, inclusiv playerul portabil de muzică iPod. "Vreau ca grupul Fiat să devină un Apple al maşinilor, iar Cinquecento va fi iPod-ul nostru", a declarat Marchionne într-un interviu apărut miercuri în publicaţia La Stampa. Cinquecento va fi mai degrabă un produs de serie decât unul de lux, iar publicaţiile italiene au relatat că preţul va fi de circa 10.000 de euro.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.