Fiat 500L - imagini şi detalii oficiale

După ce Fiat a prezentat varianta în cinci uşi a simpaticului 500 la Geneva, constructorul italian a lansat o serie de materiale video în care designerii care au lucrat la acest proiect ne vorbesc despre noul model italian.

Familia Fiat 500 este completă. După versiunea în trei portiere, furiosul Abarth sau şarmantul 500C, a venit timpul să vedem cum arată varianta în cinci uşi. Fiat 500L măsoară 414 cm în lungime, 178 cm în lăţime şi are o înălţime de 166 cm. Creşterea în dimensiuni a impus o abordare nouă din punctul de vedre al designului, dar italienii s-au descurcat excelent la acest capitol.

Partea frontală are un aer mai impunător decât cel al versiunii în trei uşi. Bara de protecţie prezintă o grilă foarte amplă, ce înglobează un bandou de protecţie şi proiectoarele de ceaţă. Blocurile optice au fost mărite considerabil, iar acum au o formă alungită, iar capota este mai bombată. Un detaliu interesant este apariţia unui geam unei suprafeţe vitrate care disimulează eficient montanţii A, fiind astfel avantajată vizibilitatea la volan.

La partea laterală, putem observa noile oglinzi retrovizoare, precum şi mânerele uşilor şi ornamentul de pe bandoul de protecţie cromate. Din spate, 500L seamănă cel mai puţin cu modelul său de bază. Stopurile au o formă rotundă, fiind încrustate într-un ornament cromat de mare efect. Dimensiunile uşii portbagajului anunţă un caracter practic destul de pronunţat, dublat de un design pe măsură.

Sub capotă, maşina va fi dotată fie cu propulsorul TwinAir de 0,9 litri, fie cu motorul de 1,4 litri pe benzină, dar cei dornici de diesel vor putea alege agregatul MultiJet de 1,3 litri. Urmaşul spiritual al legendarului Fiat 600 Multipla a fost prezentat oficial la Salonul Auto Geneva, urmând să debuteze ulterior pe piaţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.