Fiat: cel mai "verde" constructor şi în 2011

2011 este al patrulea an în care producătorul Fiat reuşeşte să îşi adjudece titlul de cel mai eco producător auto, datorită emisiilor CO2 scăzute ale maşinilor vândute în Europa anul trecut.

Fiat: cel mai "verde" constructor şi în 2011 Fiat: cel mai "verde" constructor şi în 2011

Compania de consultanţă Jato Dynamics realizează în fiecare an un top al producătorilor auto în funcţie de emisiile CO2 ale maşinilor vândute pe plan european. Mai exact, specialiştii adună emisiile de CO2 ale fiecărui model, apoi împart valoarea astfel obţinută la numărul total de autovehicule vândute, rezultând astfel media de emisii CO2 pe întreaga gamă a producătorului în anul respectiv.

Fiat a ocupat prima poziţie şi în acest an, cu o medie de doar 118,2 g/km, în scădere cu 4,9 g/km faţă de 2010. Chiar luând în considerare toate mărcile grupului Fiat (Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati), italienii rămân preferaţii ecologiştilor înregistrând o medie de 123,3 g/km emisii CO2, cu 2,6 g/km mai mică faţă de anul trecut.

Ca o mică paranteză, media Fiat de acum 5 ani a fost de 137,3 g/km, deci în 2011 italienii şi-au îmbunătăţit performanţa cu 14%. Mai mult decât atât, Fiat a reuşit deja să devanseze limita de 130 g/km, pe care Uniunea Europeană o va impune producătorilor auto în 2015.

Printre avantajele care l-au ajutat pe constructorul italian să obţină acest rezultat pentru al patrulea an la rând se numără interesul deosebit faţă de motorizările GPL, precum şi investiţiile serioase pentru mărirea eficienţei motorului in 2 cilindri TwinAir (care a obţinut şi titlul de Motorul Anului 2011).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.