Fiat Chrysler face un acord cu Tesla pentru a evita amenzi foarte mari

Fiat-Chrysler cumpără credite de la Tesla

Fiat Chrysler face un acord cu Tesla pentru a evita amenzi foarte mari Fiat Chrysler face un acord cu Tesla pentru a evita amenzi foarte mari

Fiat va semna un acrod cu Tesla Motors ce vizează reducerea emisiillor de CO2 ale gamei Fiat-Chrysler, scrie HotNews. Noile reguli obligă companiile auto din Europa să aibă un nivel mediu scăzut al emisiilor şi companiile care nu le respectă riscă amenzi mari.

Fiat-Chrysler cumpără credite de la Tesla şi emisiile zero ale maşinilor companiei lui Elon Musk vor contribui la scăderea mediei emisiilor Fiat-Chrysler. Fiat, pe cont propriu, avea printre cele mai mici emisii medii din Europa, însă media grupului a crescut după fuziunea cu Chrysler din 2014, brand-ul american având modele mai mari şi cu motoare mai puternice.

Există zvonuri care spun că sumele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro. Noile reguli europene le dau companiilor auto dreptul de a se asocia în ceea ce priveşte cantitatea medie a emisiilor, pentru a se încadra în limitele legale.

Noile reguli intră în vigoare în 2020 şi emisiile medii sunt de 85 g CO2/km. Tesla Motors a vândut credite de emisii şi în SUA, obţinând peste un miliard de dolari în trei ani.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.