Fiat Chrysler face un acord cu Tesla pentru a evita amenzi foarte mari

Autor: Marius Vișan 08 apr. 2019 Știri auto
Fiat Chrysler face un acord cu Tesla pentru a evita amenzi foarte mari

Fiat va semna un acrod cu Tesla Motors ce vizează reducerea emisiillor de CO2 ale gamei Fiat-Chrysler, scrie HotNews. Noile reguli obligă companiile auto din Europa să aibă un nivel mediu scăzut al emisiilor şi companiile care nu le respectă riscă amenzi mari.

Fiat-Chrysler cumpără credite de la Tesla şi emisiile zero ale maşinilor companiei lui Elon Musk vor contribui la scăderea mediei emisiilor Fiat-Chrysler. Fiat, pe cont propriu, avea printre cele mai mici emisii medii din Europa, însă media grupului a crescut după fuziunea cu Chrysler din 2014, brand-ul american având modele mai mari şi cu motoare mai puternice.

Există zvonuri care spun că sumele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro. Noile reguli europene le dau companiilor auto dreptul de a se asocia în ceea ce priveşte cantitatea medie a emisiilor, pentru a se încadra în limitele legale.

Noile reguli intră în vigoare în 2020 şi emisiile medii sunt de 85 g CO2/km. Tesla Motors a vândut credite de emisii şi în SUA, obţinând peste un miliard de dolari în trei ani.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide