Fiat Grande Punto Abarth

Spiritul Abarth se împarte între două lumi: maşinile de stradă şi cele de competiţie. Fiat Grande Punto a readus în prim plan celebrul nume sportiv italian, printr-o versiune care urmează a înlocui indicativul HGT de până acum.

Fiat Grande Punto Abarth Fiat Grande Punto Abarth

Vestita marcă, reprezentată de un scorpion ca logo, şi-a pus amprenta pe cea mai puternică versiune de stradă a modelului italian Fiat Grande Punto. Maşina, ce a debutat la Salonul Auto de la Geneva sub formă de cconcept, a fost prezentată la Frankfurt în versiune de serie.

Grande Punto Abarth este dotat cu un motor de 1,4 litri ce dezvoltă 150 CP cu ajutorul unei turbine. Interesant este că, potrivit comunicatului de presă, această putere poate creşte cu până la 5 CP în funcţie de calitatea benzinei. De apreciat este că, în viitor, cu ajutorul unui kit de putere, aceasta se poate mări până la 180 CP, de două ori mai mult decat versiunea de bază. Acest lucru reprezintă reluarea unei tradiţii din trecut, când Fiat 500, apărut în 1958, dezvolta 13 CP la 4.000 rpm şi o viteză maximă de 85 km/h. Abarth a luat acest model, i-a dublat puterea şi a mărit viteza maximă până la 118 km/h. Noua versiune Abarth se va comercializa din septembrie, cu scopul de a facilita situarea lui Grande Punto într-o poziţie sportivă şi tinerească.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.