Fiat interesată de Zastava

Fiat splănuieşte o extindere în est prin achiziţia singurului producător sârb, Zastava. Investiţia de peste 300 de milioane euro anunţă intenţiile serioase ale constructorului privind expansiunea în Balcani.

Fiat interesată de Zastava Fiat interesată de Zastava

Delegaţia constructorului auto italian Fiat este aşteptată în Serbia în această săptămână pentru a negocia preluarea companiei de stat Zastava, singurul producător auto sârb. "Fiat este interesată să preia Zastava. În funcţie de cum se vor desfăşura negocierile, vom decide când şi dacă va avea loc o licitaţie. Decizia va fi luată la sfârşitul acestei luni", a declarat ministrul sârb al Economiei, Mladjan Dinkic, citat de MEDIAFX.

Potrivit unor discuţii preliminare pe care le-am avut cu Fiat, aceştia sunt pregătiţi să investească până la 300 milioane de euro în unitatea de producţie din Serbia. Zastva are deja un acord cu Fiat pentru asamblarea modelelor Punto, care sunt vândute sub denumirea Zastava 10 în Serbia şi alte state balcanice vecine, precum şi în Rusia.

Uzina este amplasată în oraşul Kragujevac, la 130 de kilometri de Belgrad. Capacitatea anuală a uzinei este de 60.000 de unitaţi, însă în 2006 au fost produse doar 15.000 de maşini. În prezent, fabrica are 4.000 de angajaţi, faţă de 11.000 înaintea restructurărilor din 2001.

.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.